KE ARAH SIFAR KECICIRAN KE IPT

11 Mac: Kerajaan Negeri menerusi Jabatan Pendidikan Negeri Terengganu telah mengadakan Seminar Pemerkasaan Pendidikan: Ke Arah Sifar Keciciran Ke IPT di TATI University College (TATIUC) yang melibatkan penyertaan pengetua serta guru bimbingan dan kaunseling seluruh Terengganu.

Seminar separuh hari ini melibatkan pembentangan oleh Jabatan Pendidikan Negeri Terengganu serta 3 institusi pendidikan kerajaan negeri iaitu TATI University College (TATIUC), Terengganu Skills Development Centre (TESDEC) dan Terengganu Timber Industry Training Center (TTITC). Antara perkembangan terkini yang dikongsi dalam seminar ini ialah peluang pelajar lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) mengikuti bidang TVET (Technical and Vocational Education Training) yang akan mengisi keperluan Revolusi Industri 4.0.

11mac_1

Y.B. Haji A. Latiff bin Awang, Pengerusi Jawatankuasa Pendidikan, Sains, Teknologi dan Transformasi Negeri Terengganu hadir merasmikan seminar ini.

Calon-calon lepasan SPM dipelawa membuat permohonan kemasukan pelajar baharu sesi 2018/2019 di laman sesawang www.tatiuc.edu.my atau boleh hubungi talian 09-8601130.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s